bismillah......

KoTak H❤Ti-since 26 february 2010
Super Happy Smiley

cemong

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, masih lagi bernafas walaupun kadang-kadang tersumbat sebab selsema..hehe..
waaa..lama dah tak update blog nih...haha, macam tak biase,kan..aku memang jarang pon update blog pon...
biase,la..semenjak jadik raja sarawak,nih, macam-macam hal nak kena uruskan..hahaha..!
~raja lah sangat,kan, jawatan ketua kelas pon ko tak penah sandang mase sekolah dulu, pulak dah nak jadik raja..!eh2..penah,lorh..aku penah jadik ketua kelas mase pra-sekolah..wakaka..at least,kan..hehe ( mak ai, TERpanjang la plak melolog tulisan aku  nih..haha..)
ok..! straight to the point..dalam kepenatan, nih.. aku tanak merepek panjang-panjang~walaupun dah TERmerepek..haha
aku nak sajikan mata korang dengan pics cemong yang aku snap mase trip sabah tu.
eh2..korang tau ape ke mende CEMONG nih??o.0
alah..takkan tak tau,kot..yang dalam cite P.Ramlee tu..yang part kipas lipas..cite nasib doremi..
"cemong...kucing..!"hehe....layan je laa,ek..


comeng nih unik sangat, sebab kakinye yang sebelah lagi tu, belang-belang, macam pakai stokinnn.tapi, kat pic tu, tak nampak lah kakinye..soe..tapi,comel,kan
- yang nie, spesis cemong dari sibu, 
tapi, mak ayah nye, tak tau la asal mane.lupe plak nak tanye mase snap gambanye..hehe

waa..cemong nie plak, spesis dari miri..cemong nie, bakal melahirkan anak-anaknye yang cumel2..tengok la perutnye yang mem-bo-yot tu..^_^
walaupun bakal bergelar ibu, dye tetap cun plus comel..nak tahu rahsianye?..jamu mak dara,la..wakakak..!

waa...memang cumel,la...!..suke sangat tengok cemong nih..nie same spisis dengan yang atas tu..dari miri..agaknye kacukan, kot..pasal dye nih, cumil sesangat..then, tengok matanye..macam guna celak eyes liner jee..kan3?..

cemongnye punye la cumel..tapi, asal backgroundnye yang comot..isk3..actually, ade pontong rokok..sakit hati betul..dah la merokok, lepas tu, buang merata-rata..pic aku yang jadik mangse..! kalo dah payah sangat nak buang tu, SILA KUNYAH, MAKAN & TELAN LEKLOK la rokok tu ye...^_^V~merokok dah la merosakkan kesihatan, nak tambah rosak alam sekitar pulak dah..!..eh2..sorry la ye cik kak, abang, adik, mak cik, pak cik, tuan puan, dato' datin yang tengah bace nih..TEREMO plak bila tengok sikap manusia yang PRIHATIN sangat nih.~bajet dato' daten datin yang bace..wakakak..! berangan jek keje

haaaa...yang nie pon cumil,kan..? unik sangat..tah kacukan mane plak dye nih..mungkin maknye putih plus coklat, ayahnye plak, hitam belang coklat..bila tambah tolak darab bahagi kuasa 3 maka jadik la bulunye macam nih..hehe..sies..! cumil...~kalah kecomelan cemong jiran sebelah rumah aku,kot..huhu..eh2..lupe plak..yang nie, sepisis dari limbang..^_^

hurmmmmm.....cukup la kot setakat nih..kang TERmerepek yang bukan-bukan plak..huhu

p/s: sayangilah cemong, walaupun kalo korang takut plus arlegic plus yang sama watu dengannya..dan bersyukurlah kalian kerna lahir sebagai manusia, kerna manusia adalah sebaik-baik makhluk ciptaan-Nya..
akhir kata, assalamualaikum..^_^


4 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

comel jer nama cemong. hehe :D

yuy0 said...

comel3....hehe^_^

Jαnnαhツ said...

suke kucing ke? saya pun suke kat kucing.

yuy0 said...

suke3...tapi arlegic...=[